Configuring IIS For RapidIdentity Exchange Agent
  • 23 Sep 2022
  • 1 Minute to read
  • Contributors
  • Dark
    Light

Configuring IIS For RapidIdentity Exchange Agent

  • Dark
    Light

Prior to installing the RapidIdentity Exchange Agent on a new server, you will need to install and configure IIS

image.png

At the "Before You Begin" screen just click Next.

image.png

At the "Select Installation Type" screen choose Role-based or feature-based installation and then click Next.
image.png

In the "Select destination server" pick Select a server from the server and select your server.

image.png

In the "Select server roles" screen scroll down and click on Web Server (IIS)

image.png

A window will appear asking you to add the features. Click the Add Features button.
image.png

Check Web Server (IIS) and click Next.
image.png

On the "Select features" screen you do not need to select anything so just click Next.
image.png

On the "Web Server Role (IIS) screen just click Next.

image.png

In the "Select role services" screen expand Security and make sure that the box for Basic Authentication is checked off.

image.png

Scroll towards the middle of the screen and expand Application Development. Select .NET Extensibility 4.7

image.png

A window will appear asking you to add the features. Click the Add Features button.
image.png

Still under Application Development select ASP.NET 4.7
image.png

A window will appear asking you to add the features. Click the Add Features button.
image.png

Scroll down to the very bottom of your screen and select IIS 6 Management Compatibility. Then click Next.
image.png

At the "Confirm installation selections" screen click Install.

image.png

The installation should then kick off. This usually takes about 2-3 minutes.

image.png

Once the installation is done still stay in the Server Manager and go to Tools and select Internet Information Services (IIS) Manager.

image.png

In Internet Information Services (IIS) Manager find your server under Connections and expand it. Click on Application Pools. In the center of the screen under "Application Pools" make sure that the two ".NET" pools have a Status of Started.

image.png


Was this article helpful?